Photo by Marek Studzinski on Unsplash / - PHOTO BY MAREK STUDZINSKI ON UNSPLASH
14/12/2022 u 23:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Smit: NATO se suočava s nestašicom oružja zbog sukoba u Ukrajini

Ranije ovog mjeseca jedan američki mediji izvijestio je da je dvadeset od 30 članica NATO-a iscrpilo svoj potencijal u pogledu snabdijevanja Ukrajine oružjem

Članice NATO-a suočavaju se s vrlo stvarnim nedostatkom oružja zbog sukoba u Ukrajini, a savez radi s vojno-industrijskim kompleksom na popunjavanju tih praznina, izjavila je stalna predstavnica SAD-a pri NATO-u, Džulijen Smit, prenose Nezvaisne.

-Taj je napor usmjeren na smanjenje zaliha širom NATO saveza za zemlju poput Estonije koja je dala ogromnu količinu sigurnosne pomoći Ukrajini. Suočeni su s nekim vrlo stvarnim nedostacima i nisu jedini. Vidimo to u cijelom Savezu-rekla je Smitova u utorak u primjedbama u Centru za strateške i međunarodne studije.

Članovi saveza razgovaraju o tome međusobno i s predstavnicima odbrambene industrije, dodala je.

-Oni se susreću s industrijom. Oni takođe pokušavaju posmatrati stvari kao što su multinacionalne kupovine, zajedničke kupovine- rekla je.

Ranije ovog mjeseca jedan američki mediji izvijestio je da je dvadeset od 30 članica NATO-a iscrpilo svoj potencijal u pogledu snabdijevanja Ukrajine oružjem, prenosi "Mehr".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. maj 2023 16:19