Snijeg / - UNSPLASH
22/11/2022 u 10:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Snijeg paralisao Švedsku – otkazani letovi, vozovi, autobusi

Glavni grad Švedske godinama ima problem sa saobraćajem kada padne snijeg. To dovodi do kilometarskih kolona, a građani su prisiljeni i na rad od kuće

Švedski hidro-meteorološki institut (SMHI) izdao je upozorenje zbog snijega koji i dalje pada u većem djelu zemlje. Zbog sniježnih padavina došlo je do otkazivanja letova, vozova i drugih vrsta saobraćaja.

U velikom djelu Stokholma, SMHI je u ponedeljak izdao narandžasto upozorenje zbog sniježnih padavina, dok žuta upozorenja vrijede u djelovima okruga Upsala, najistočnijeg Gotalanda i Svealanda, okruga Vastra Gotaland, okruga Kalmar i Skane.

Stokholm je teško pogođen sniježnom olujom pa su otkazani mnogi regionalni vozovi.

Zbog snijega je otkazana većina autobuskih linija u okrugu Stokholm, gdje se očekuje da će do kraja dana pasti još 30-40 centimetara snijega, javlja lokalni list „Expressen“.

Ekipe za čišćenje snijega su preko noći vrijedno radile.

„Čini se da postaje sve gore i gore. Trenutno postoje problemi, prije svega u sjevernim i južnim djelovima okruga“, rekao je Andreas Stromberg, zvaničnik u Upravi za saobraćaj regiona Stokholm.

Glavni grad Švedske godinama ima problem sa saobraćajem kada padne snijeg. To dovodi do kilometarskih kolona, a građani su prisiljeni i na rad od kuće.

Menadžer za medije Bengt Olson u Švedskoj saobraćajnoj administraciji rekao je da vjeruje da je Stokholm nesposoban da se nosi s velikim snijegom zbog 1.600 skretnica u željezničkom saobraćaju koje se moraju očistiti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:42