Олаф Шолц / - Принтскрин
15/02/2022 u 15:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шолц, након посјете Киjеву, стигао на састанак с Путином

Руски предсједник jе рекао и да ће велики дио времена током разговора бити посвећен питању безбиједности у Европи, уклjучуjући и ситуациjу око Украjине

У Кремљу jе у току први састанак председника Русиjе Владимира Путина и новог њемачког канцелара Олафа Шолца у новом покушаjу да се украjинска криза ријеши дипломатским путем, преноси Н1.

Руски предсједник jе рекао и да ће велики дио времена током разговора бити посвећен питању безбиједности у Европи, укључуjући и ситуациjу око Украjине.

Шолц jе изразио задовољство што има прилику да разговара са руским предсједником у сложеноj ситуациjи коjа тренутно постоjи у Европи.

Њемачки канцелар jе jуче боравио у Киjеву, где jе дао снажну подршку териториjалном интегритету Украjине и поновио да ће Русиjа претрпјети озбиљне санкциjе у случаjу инвазиjе, али jе одбио да одобри испоруку оружjа и изразио наду да jош ниjе касно за дипломатско решење кризе.

- Драго ми jе да смо се упознали, да вас примам у Москви. Одмах желим да истакнем да jе Немачка наш приоритетан партнер уопште, а посебно у Европи - рекао jе Путин Шолцу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 13:44