Володимир Зеленски / - РТС
27/03/2022 u 09:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шон Пен: Бојкотовати додјелу Оскара уколико се Зеленском не дозволи да говори

Пен је освојио два Оскара и обећао је да ће „минирати“ јавно додјелу награда, уколико Зеленском не дају да прича на манифестацији

Амерички глумац Шон Пен позвао је Холивуд да бојкотује додјелу награда Оскар, уколико се предсједнику Украјине Володимиру Зеленском не пружи прилика да вечерас говори на свечаној додјели у Лос Анђелесу.

– Позивам све које учествују да схвате, иако разумијем да је можда ово њихов тренутак да се прославе неким филмом, да ће више да бљесну ако искажу протест и бојкотују додјелу Оскара – казао је Пен за ЦНН, преноси „Њујорк пост“.

Пен је освојио два Оскара и обећао је да ће „минирати“ јавно додјелу награда, уколико Зеленском не дају да прича на манифестацији.

Један од водитеља на церемонији, Ејми Шумер, представила је прошле недјеље идеју да Зеленски говори на додјели награда.

- Како сам разумио, донијета је одлука да се то не учини. Уколико Академија која додјељује награде то не дозволи, ако они не сматрају да треба да подрже лидере у Украјини, који примају метке и бомбе за нас док истовремено покушавају да заштите украјинску дјецу, онда ја мислим да је ово најшокантинији моменат у историји Холивуда - казао је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 06:59