/ - SHUTTERSTOCK
15/05/2023 u 07:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Soroš prodao dionice u Rivianu i Tesli

Soroševo (92) bogatstvo procjenjuje se na 8,5 milijardi dolara , prema Bloombergovom indeksu milijardera

Investiciona kompanija Georgi Soroša smanjila je svoj udio u proizvođaču električnih vozila, Rivian Automotive Inc. nakon pada od 90 odsto.

Kompanija je takođe smanjila svoj udio u Tesli Inc, prenosi SEEbiz.

Soroš Fund Management je u prvom tromjesečju prodao oko 10,8 miliona dionica Riviana, čime je vrijednost udjela smanjena na 55,4 miliona dolara .

Preostalih 3,6 miliona dionica čini oko 1,1 odsto Sorosevog portfelja dionica vrijednog oko pet milijardi dolara , koji je u prvom kvartalu pao oko 687 miliona dolara .

Kompanija sa sjedištem u Njujorku takođe je prodala svoj cijeli udio od 16 miliona dolara u Tesli, nakon što je preuzela novi udio prošle godine. Smanjila je druge tehnološke pozicije, uključujući udjele u Alphabetu, Amazonu, Salesforce-u i Intuit Inc.

Rivian je pao oko 90 odsto na kraju godine u odnosu na svoj vrhunac u novembru 2021.

Soroševo (92) bogatstvo procjenjuje se na 8,5 milijardi dolara , prema Bloombergovom indeksu milijardera. Uložio je milijarde u svoje filantropske akcije i iskoristio svoje bogatstvo za finansiranje grupa koje promovišu demokratiju, ljudska prava i progresivnu politiku kroz svoja udruženja Otvoreno društvo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 06:35