На помолу нови рат? / - Илустрација
06/08/2021 u 07:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Спрема ли се нови рат: Израел спреман да нападне Иран

Дошли смо до тачке гдје је неопходна војна акција против Ирана. Свијет мора да предузме акцију против Техерана сада - рекао је министар одбране Израела

Израел је спреман да нападне Иран, изјавио је јуче министар одбране Израела Бени Ганц, на дан када је у Техерану инаугурисан нови ирански председник Ебрахим Раиси.

Ганц сматра да су западни савезници "сада дошли до тачке гдје је војна акција против Ирана неопходна".

- Да, Израел је спреман да нападне Иран. Дошли смо до тачке гдје је неопходна војна акција против Ирана. Свијет мора да предузме акцију против Техерана сада - рекао је Ганц за израелски сајт "Ynet", а пренио британски "Телеграф".

Према писању британског листа, његове изјаве дјелују као покушај да се притисну Велика Британија и САД да заузму јачи став према Ирану, који превазилази дипломатске протесте и санкције.

Израелско ратно ваздухопловство извело је ваздушне нападе у Либану први пут у седам година, у знак освете због неколико ракета које су испаљене дуж израелске гранце.

Либан је осудио нападе и назвао их ескалацијом, док су мировњаци Уједињених нација апеловали на суздржаност.

- Раније у току дана, ракете су испаљене са територије Либана на територију Израела. Заузврат, наши борбени авиони су напали места одакле су лансиране ракете, као и инфраструктуру коришћену за напад - наводи се у твиту израелске војске.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 07:14