Unsplash, ilustracija
22/07/2021 u 11:29 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Спријечен покушај убиства предсједника Мадагаскара

Међу ухапшенима у тој острвској држави код источне обале Африке је двоје француских држављана, сазнаје агенција Франс прес из дипломатских извора

Тужилаштво Мадагаскара објавило је да је спријечен покушај убиства предсједника републике Андрија Раоџелине и ухапшено је више "страних и домаћих" особа.

Међу ухапшенима у тој острвској држави код источне обале Африке је двоје француских држављана, сазнаје агенција Франс прес из дипломатских извора.

- Више страних држављана и држављана Мадагаскара приведено је у уторак у оквиру истраге о нарушавању безбједности државе - рекла је новинарима државна тужитељка Бертин Разафијаривони.

- Према материјалним доказима којима располажемо, ти појединци су ковали план за елиминацију и неутралисање разних личности из Мадагаскара, међу којима и шефа државе - рекла је тужитељка.

Она је рекла да се у овој фази истрага наставља и дала увјеравања да ће афера бити потпуно расвјетљена.

За вријеме празника независности Мадагаскара 26. јуна жандармерија је већ објавила да су спријечили покушај убиства државног секретара задуженог за жандармерију генерала Ричарда Раваломанане, десне руке предсједника земље.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:23