Александар Вучић / - Твитер
13/10/2021 u 17:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Срби са КиМ: Сачувајте народ, запријетимо им; Вучић: Побиједићемо

Предсједник Вучић jе обjаснио да су Албанци имали подршку барем jедне државе, а да та држава ниjе чланица ЕУ, те да неке западне силе пожуруjу Албанце jер имаjу жељу да се све уруши и дестабилизуjе

Предсједник Србиjе Александар Вучић рекао jе у Рашкоj да jе дошао да саслуша представнике Срба са Косова и Метохије о дешавањима и да се договоре шта ће даље.

Вучић се након обраћања поjединих Срба са Космета обратио присутнима на састанку који је одржан у касарни у Рашкој.

– Нећу превише о прошлости, ни о томе колико нас jе било раниjе, како смо спали на 11 одсто. Нећу да идем кроз лоша решења од 1999. године, ћутање је на наш погром. Гдје су се представници државе сакривали испод стола, правили се да везуjу пертле, и када jе Приштина прогласила сопствену независност, а ми смо у Београду ћутали – рекао jе Вучић.

Он jе додао, како не жели да посјећа на то шта се дешавало 2011. године, када су присутни момци прогањани од сопствене државе.

– Знам jа шта мисли обичан народ. Али ћу вама да кажем нешто. Нисам jа вама тражио да будете уз мене зато што вам се нешто свиђа, jер на КиМ тешко да има нешто лијепо да се дешава. Сасвим сам сигуран да добро знате да смо се борили и трудили да лучу народа сачувамо а да не угрозимо цјелокупан народ и цијелу Србиjу. Тада jе одбиjена тачка да тзв. Косово уђе у УН, иако су скоро сви министри тадашње Владе Србиjе били за то да се усвоjи – поручио је Вучић.

Вучић каже да jе то jе била тачка 14. Бриселског споразума.

– Мислим исто што и ви, али поставља се питање шта jе то што jе наша наjпаметниjа реакциjа – рекао jе Вучић.

Вучић је нагласио да jе молио Србе да не дође до напада на РОСУ када су правили шпалир jер зна да су Албанци jедва чекали да до тога дође.

Предсједник Вучић jе обjаснио да су Албанци имали подршку барем jедне државе, а да та држава ниjе чланица ЕУ, те да неке западне силе пожуруjу Албанце jер имаjу жељу да се све уруши и дестабилизуjе.

– Циљ им jе и дестабилизациjа Србиjе. Никада нисам чуо да се неко хапси због кекса и лименки пића уз испаљивање рафала. Њихова воjска, они су пуцали, нашли смо чауре, из калибра 556 – додао jе Вучић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 15:55