Шредер и Путин / - фото: ЕПА
13/03/2022 u 08:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Шредер сатима разговарао са Путином у покушају да оконча рат у Украјини

Да Шредер лети у Москву на разговоре са Путином, први је јавио онлајн лист Политико, а извори из њемачке владе рекли су да она није била укључена у организовање посјете

Бивши њемачки канцелар Герхард Шредер састао се у четвртак увече са Владимиром Путином и неколико сати разговарао у покушају да оконча рат у Украјини, објавио је немачки лист Билд ам зонтаг (БамС), али није познато шта је постигао.

Позивајући се на особу која је детаљно описала Шредерове активности, недељник пише да је Шредер опширно разговарао и са Путиновим најближим саветницима.

Шредер је са супругом напустио Москву и одлетео у Истанбул, преноси лист, не откривајући детаље разговора.

Бивша канцеларка, која је Путинов пријатељ и има везе са руским компанијама, састала се у понедељак увече са групом Украјинаца повезаних са украјинском делегацијом за мировне преговоре са Русијом у Турској, наводи лист.

"Он једини има личне контакте са Путином и украјинским званичницима."

Извор је за БамС рекао да је Шредер тренутно једина особа која има личне контакте са Путином и украјинским званичницима.

Да Шредер лети у Москву на разговоре са Путином, први је јавио онлајн лист Политико, а извори из њемачке владе рекли су да она није била укључена у организовање посјете, јавља Индекс.хр.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jun 2024 01:27