СРУШИО СЕ МОСТ У ПИТСБУРГУ / - ФОТО: ПРИНТСКРИН
29/01/2022 u 10:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Срушио се мост у Питсбургу, повријеђено 10 људи

Амерички предсједник Џозеф Бајден обишао је мост у Питсбургу, који се срушио само неколико сати прије него што је он стигао у заказану посјету и нагласио хитну потребу за обнављањем инфраструктуре у САД

У америчком граду Питсбургу  срушио се мост, а локалне власти саопштиле су да је било 10 повријеђених од којих су три особе пребачене у болницу, али нико није животно угрожен, јавља АП, преноси РТВ Војводина.

Полиција је објавила да се рушење десило око 6.00 сати по локалном времену, и то уочи доласка предсједника САД Џозефа Бајдена, који је планирао да представи усвојен закон о инфраструктури вриједан милијарду долара и дио средстава био је намењен и за овај мост.

Фотографија са мјеста несреће показује аутобус како стоји усправно на дјелу моста који се срушио, а још три или четири возила су се нашла на мосту у том тренутку.

АП додаје да је формиран људски ланац како би се извукли људи из аутобуса.

Гасовод је пресјечен и осјећа се гас у ваздуху, додала је ова служба, а околно становништво се евакуише.

Локалне власти су упозориле возаче да заобилазе тај дио града.

Бајден: Невјероватно да САД толико заостају у инфраструктури

Амерички председник Џозеф Бајден обишао је мост у Питсбургу, који се срушио само неколико сати прије него што је он стигао у заказану посјету овом граду, и нагласио хитну потребу за обнављањем инфраструктуре у САД.

"Идеја да толико година заостајемо када је ријеч о инфраструктури је невјероватна", поручио је Бајден који је са државним и локалним званичницима и припадницима хитних служби обишао мјесто несреће у америчком граду Питсбургу, у савезној држави Пенсилванији, преноси Ројтерс.

Амерички предсједник је похвалио рад спасилаца, истичући да је инцидент довео до цурења гаса чији је доток у међувремену прекинут.

Мост са двије саобраћајне траке срушио се у петак рану ујутро по локалном времену, након чега су спасиоци морали да се пењу на висину од готово 46 метара, док су други формирали људски ланац да би помогли у спасавању људи из аутобуса заглављеног на обрушеном мосту, рекао је шеф ватрогасне службе Питсбурга Дерил Џонс.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 14:38