Петер Стано / - РТС
09/06/2021 u 13:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Стано: ЕУ не спрема санкциjе и не коментарише америчке одлуке

А неко размишљање о санкциjама ниjе на дневном реду ЕУ и свака одлука о режиму санкциjа захтиjева jедногласност земаља чланица Униjе, истиче Стано

Европска униjа (ЕУ) не сматра да треба да коментарише наjновиjе одлуке америчке владе о Западном Балкану и чланице Униjе не разматраjу санкциjе према партнерима у том региону, изjавио jе данас у Бриселу портпарол Европске комисиjе Петер Стано.

Он jе нагласио да "Ниjе ЕУ та коjа треба да коментарише потезе америчке администрациjе, ЕУ има сопствену политику према Западном Балкану, што показуjе и да jе на недавном засиjедању шефова дипломатиjа Униjе jедна од кључних тачака било ангажовање и сарадње ЕУ са партнерима на Западном Балкану".

Стано, портпарол високог представника ЕУ Жозепа Борела, jе тиме одговорио на питање новинара како ЕУ гледа на одлуку америчке владе о кажњавању оних коjи на Западном Балкану угрожаваjу стабилност региона и да ли Униjа смjера да сличним потезима утиче на побољшање прилика у том региону.

Званичник ЕК jе истакао да о своjственоj политици Униjе према региону "говори и то што jе високи представник ЕУ Жозеп Борељ обновио традициjу незваничних сусрета с вођама са Западног Балкана и разматрања тамошњих прилика и, према томе, наш ангажман с тим подручjем jе веома снажан".

– А неко размишљање о санкциjама ниjе на дневном реду ЕУ и свака одлука о режиму санкциjа захтиjева jедногласност земаља чланица Униjе – закључио jе Стано.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 01:24