Стејт департмнет / - Фото SHUTTERSTOCK
24/01/2022 u 07:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Стејт департмент упозорава: Американци, не путујте у Русију

С обзиром на континуирану нестабилност ситуације, грађани САД се изричито савјетују да не путују копненим путем из Русије у Украјину преко овог региона, наводи се у саопштењу

Амерички Стејт департмент је издао ажурирану листу препорука за путовања својих грађана, савјетујући их да не путују у Русију због наводног пораста тензија на граници те земље са Украјином.

- Не путујте у Русију због континуираних тензија дуж границе са Украјином, потенцијалног узнемиравања америчких грађана, ограничене могућности амбасаде да пружи помоћ америчким грађанима у Русији, ковида-19, улазних ограничења, тероризма, узнемиравања од стране руских владиних службеника и арбитрарног спровођења локалног закона - наводи се у ажурираној листи препорука Стејт департмента, а преноси руска агенција ТАС С.

Како је саопштено, препоруке за путовање у Русију укључују информације о текућим напетостима дуж границе са Украјином и њима се замјењују претходне препоруке издате 2. новембра 2021. године.

У документу се наводи и да “због појачаног војног присуства Русије и војних вјежби које су у току у пограничном региону са Украјином, држављани САД који се налазе тамо или разматрају да путују у округе Руске Федерације који се граниче са Украјином, одмах буду свјесни да је ситуација дуж границе непредвидива и да постоји повећана тензија”.

- С обзиром на континуирану нестабилност ситуације, грађани САД се изричито савјетују да не путују копненим путем из Русије у Украјину преко овог региона - наводи се у саопштењу.

Западни и украјински медији већ данима понављају тврдње о наводној могућности руског напада на Украјину, што је портпарол Кремља Дмитриј Песков у више наврата окарактерисао као "празне и неутемељене” изјаве које имају за циљ ескалацију тензија.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 01:13