Ђорђе Балашевић / фото: Архива
27/03/2022 u 23:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Стихови Балашевића осванули у Украјини: "Само рата да не буде"

Ниjе ово ситуациjа када jе понос на првом или другом мјесту, ово jе нажалост ситуациjа када jе понос на последњем мјесту док су молитва, помоћ и туга на постољу, поручио је Балшевићев син

Ђорђе Балашевић био jе против рата у бившоj Jугославиjи, а као поруку мира увијек jе пјевао пјесму "Само да рата не буде".

Стихове ове песме сада су обjавили умјетници из Украjине, што jе на друштвеним мрежама поделио његов син Алекса Балашевић.

- Стихови мог оца на jош jедном ратишту. Нажалост. У Украjини!!!! Преведено: Само да рата не буде, лудила међу људима.“ Ниjе ово ситуациjа када jе понос на првом или другом мјесту, ово jе нажалост ситуациjа када jе понос на последњем мјесту док су молитва, помоћ и туга на постољу. Море порука сам добиjао када ми jе отац отишао међу звијезде из цијеле источне Европе, онда сам се надао да ће наставити да ми пишу о Његовим љубавним пјесмама, да ме питаjу да ли jе Божа Пуб стварно постоjао али… Боже помози“, написао jе Алекса и додао:

- Група културно умјетничког друштва словенске душе коjу чине наша православна браћа Украjинци, Бјелоруси и Руси из Источне Украjине нам jе послала ово уз наслов "Наша проста душа словенска" на улицама Мирнограда, града у Доњецкоj Области где ђаво пали своjа кандила, али ће му Бог ускоро угасити... Нећемо се изненадити када нам jаве да jедан дух лети над Кримом, Одесом и Карпатима и сиjе мир, као што jе сиjао гдје год jе ишао... Алекса Балашевић" ☦ Спасибо братья! Мир в Украине - написао jе Алекса Балашевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 12:08