/ Foto: Vikimediјa
22/06/2022 u 08:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Stjepan Mesić: Zbog sankcija Rusiji najviše stradaju građani Evrope

Između Kine i Amerike vodi se tihi rat na ekonomskom planu. Između Amerike i Rusije se vodi ne tako tih rat, vodi se reprezentativni rat u Ukrajini, ali postoji i brutalan, veoma brutalan rat, a to je propagandni rat – rekao je Mesić

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić prokomentarisao je rat u Ukrajini rekavši da građani najviše stradaju od sankcija Rusiji.

– Između Kine i Amerike vodi se tihi rat na ekonomskom planu. Između Amerike i Rusije se vodi ne tako tih rat, vodi se reprezentativni rat u Ukrajini, ali postoji i brutalan, veoma brutalan rat, a to je propagandni rat – rekao je Mesić.

On je dodao da pokušava da obmane građane da je ono što vide na svojim ekranima i ono što čitaju u svojim novinama jedna istina.

Prema Mesićevim riječima, ruska invazija na Ukrajinu mogla je da se izbjegne da je sve riješeno za diplomatskim stolom. On kaže da „zbog sankcija najviše stradaju građani Evrope”.

- A oni koji su izazvali ove sukobe ne trpe. Poslije početka rata u Ukrajini prestala je rasprava o Sjevernom toku, koji će Evropu snabdijevati ruskim energentima – naglasio je Medić.

To znači, rekao je Mesić, da Evropa više neće jeftino kupovati energiju, već će kupovati skupo na drugoj strani, navodeći da je to u interesu onih koji će te skupe energente prodavati.

- Zato smatram da Evropa ne smije da se ponaša kao patuljak - rekao je Mesić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 09:48