Јенс Столтенберг / - интернет
24/03/2022 u 16:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Столтенберг ипак остаје на челу НАТО-а

Савезници су захвалили генералном секретару на његовом вођству и посвећености, "посебно у овом кључном тренутку за међународну безбједност"

НАТО савезници сагласили су се данас да се продужи мандат генералном секретару Алијансе Јенсу Столтенбергу на још годину дана.

Сјевероатлантски савез објавио је на својој интернет страници да су се савезници сагласили да Столтенберг остане на функцији до 30. септембра 2023. године.

Савезници су захвалили генералном секретару на његовом вођству и посвећености, "посебно у овом кључном тренутку за међународну безбједност".

Позивајући се на неименоване изворе, норвешки телевизијски канал ТВ2 и дневни лист "Дагенс нерингслив" објавили су раније данас да је Столтенберг спреман да продужи мандат на тој функцији још годину дана због сукоба у Украјини.

Столтенбергов тренутни мандат истиче 1. октобра и требало би да преузме дужност гувернера Централне банке Норвешке до краја 2022. године.

Он је на ранија питања да ли ће остати у Алијанси рекао да сличну одлуку треба да донесу чланице НАТО-а.

Столтенберг је на функцији генералног секретара Алијансе од 2014. године.

Хрватски предсједник Зоран Милановић потврдио је данас да ће Столтенберг остати генерални секретар НАТО још годину дана.

 - Не знам ко ће га наслиједити, али ако желите да то буде неко из Хрватске онда немојте о томе пуно да причате -  рекао је Милановић новинарима у Бриселу послије ванредног самита НАТО.

Медији у региону пренели су раније, позивајући се на иностране изворе, да ће Столтенберга заменити бивша хрватска председница Kолинда Грабар Kитаровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 10:48