/ - FOTO YOUTUBE
17/08/2021 u 19:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Столтенберг: Постоји пријетња од међународног тероризма

Он је позвао Талибане да олакшају одлазак свих оних који желе да напусте Авганистан, и рекао да је НАТО пристао да пошаље додатне авионе у Кабул за евакуацију

Генерални секретар Сјеверноатлантског савеза (НАТО) Јенс Столтенберг изјавио је да, због повратка Талибана на власт у Авганистану, постоји пријетња од међународног тероризма, додајући да НАТО мора да буде на опрезу како би остао на челу борбе против тероризма.

Столтенберг је на конференцији за медије рекао и да је брзина колапса авганистанске националне армије представљала изненађење, и да НАТО из тога може извући поуке, али да је данас главни фокус да се људи извуку из те државе, преноси МИНА.

Он је позвао Талибане да олакшају одлазак свих оних који желе да напусте Авганистан, и рекао да је НАТО пристао да пошаље додатне авионе у Кабул за евакуацију.

- Талибани морају спријечити да Авганистан поново постане легло тероризма. Они који сада преузимају власт имају одговорност да осигурају да међународни терористи не поврате упориште- рекао је Столтенберг новинарима у Бриселу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:08