Јенс Столтенберг / - РТРС
05/01/2022 u 07:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Столтенберг: Савјет Русиjа – НАТО биће одржан 12. jануара

Сазвао сам Савјет Русиjа – НАТО како бисмо разговарали о питањима везаним за европску безбједност, посебно о ситуациjи у Украjини и око ње, као и о питањима везаним за воjну активност, међусобну транспарентност и смањење ризика, написао jе Столтенберг

Савјет Русиjа-НАТО, коjи ће бити одржан 12. jануара, размотриће питања воjне безбједности у Европи, Украjину, мјере повезане са смањењем ризика и воjну транспарентност, саопштио jе генерални секретар Алиjансе Jенс Столтенберг.

Сазвао сам Савјет Русиjа – НАТО 12. jануара како бисмо разговарали о питањима везаним за европску безбједност, посебно о ситуациjи у Украjини и око ње, као и о питањима везаним за воjну активност, међусобну транспарентност и смањење ризика“, написао jе Столтенберг на Твитеру, преноси Спутњик.

Како jе прецизирао, таква агенда jе предвиђена „за конструктиван диjалог у интересу свих страна“.

Претходно jе из сједишта Алиjансе саопштено да ће министри спољних послова чланица НАТО 7. jануара одржати ванредну видео-конференциjу на коjоj ће разговарати о захтјевима Русиjе по питању европске безбједности и о „концентрисању руских трупа код граница Украjине“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 15:15