Сукоб Изрела и Хамаса / - фото: SATELLITE IMAGE 2021 MAXAR TECHNOLOGIES/HANDOUT VIA REUTERS
14/05/2021 u 18:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Страдала 131 особа у сукобу Израела и Хамаса

Француски предсједник Емануел Макрон нагласио jе хитност повратка мира на Блиском истоку у телефонском разговору са израелским премиjером Бењамином Нетањахуом

Израел jе у петак употребио тешку артиљериjу и извео више удара из авиона на палестинске снаге у поjасу Газе. Нешто прије поноћи, медиjи су обjавили вијест да jе израелска воjска ушла у поjаз Газе, али jе касниjе портпарол израелске воjске то демантовао, рекавши да jе дошло до "погрешно схваћене интерне комуникациjе". Израелска воjска jе саопштила и да су њене снаге извеле наjjаче ударе на поjас Газе од почетка сукоба са Хамасом на тоj териториjи. Броj погинулих Палестинаца попео се на 122, док jе у Израелу погинуло девет особа, пише Н1.

18.27 – Француски предсједник Емануел Макрон нагласио jе хитност повратка мира на Блиском истоку у телефонском разговору са израелским премиjером Бењамином Нетањахуом.

Макрон jе Нетањахуу пренио да Израел има право на одбрану, али jе изразио забринутост за судбину цивилног становништва у Гази.

Француски предсиедник jе израелском премиjеру изразио саучешће за жртве коjе су погинуле у нападима палестинског покрета Хамас и других терористичких група.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 06:50