/ - принтскрин
23/09/2022 u 22:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Stradalo 26 ljudi tokom protesta u Iranu

Protesti su izbili prošle sedmice nakon smrti Mahse Amini (22), koju je uhapsila državna “policija za moral” u Teheranu zbog navodnog kršenja islamskog kodeksa oblačenja

Protesti koji su izbili nakon smrti djevojke Mahse Amini u policijskom pritvoru, nastavljeni su danas u Iranu, a iranska državna televizija objavila je da je broj poginulih u neredima dosegao 26.

- Nažalost, 26 osoba, uključujući pripadnike policije, izgubilo je život tokom protesta- rekla je voditeljka državne televizije u direktnom prenosu, ne iznoseći više detalja, prenose mediji.

Protesti su izbili prošle sedmice nakon smrti Mahse Amini (22), koju je uhapsila državna “policija za moral” u Teheranu zbog navodnog kršenja islamskog kodeksa oblačenja.

Policija negira da je maltretirala Amini, navodeći da je umrla od srčanog udara, ali njena porodica tvrdi da nije ranije imala srčano oboljenje. Vlasti su obećale detaljnu istragu smrti mlade žene.

Incident su osudili mnogi svjetski lideri i grupe za ljudska prava, uključujući i Sjedinjene Američke Države, koje su sankcionisale iransku “policiju za moral” kao odgovor na “zlostavljanje i nasilje nad iranskim ženama i kršenje prava mirnih iranskih demonstranata”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
IRANPROTESTI
25. april 2024 06:11