/ - ФОТО: UNSPLASH ILUSTRACIJA
16/04/2022 u 10:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Строжи закон о абортусу донесен и на Флориди

Флорида се тиме придружила конзервативним земљама Сједињених Америчких Држава које су увеле строже легислативне одредбе у погледу абортуса

Гувернер Флориде Рон Десантис потписао је закон о забрани абортуса послије 15. седмице трудноће, чак и у случају силовања и инцеста.

Флорида се тиме придружила конзервативним земљама Сједињених Америчких Држава које су увеле строже легислативне одредбе у погледу абортуса, уочи расправе о том питању пред Врховним судом, преноси Глас Америке.

Од 1. јула, абортус ће бити могућ само у случају да је живот мајке угрожен или да фетус има озбиљне аномалије. Прекид трудноће није могућ ни у случају силовања, инцеста, трговине људима. Флорида је до сада дозвољавала абортус до 24. седмице трудноће.

Рон Десантис је познати републиканац и потенцијални кандидат за предсједничке изборе 2024. године. Републиканци су и у другим америчким савезним државама увели нове рестрикције за абортус.

У Тексасу је прекид трудноће забрањен послије 6. седмице трудноће, док је гувернер Оклахоме Кевин Стит недавно потписао закон којим се кривично гоне клинике за абортус, а казна је и до десет година затвора.

Гувернер Аризоне Даг Дуси потписао је закон којим ће бити забрањен абортус послије 15. седмице трудноће, уколико Врховни суд потврди сличну забрану у Мисисипију.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 06:43