Donald Tramp / - SCREENSHOT TWITTER
26/09/2023 u 23:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sud: Tramp i sinovi varali i nezakonito uvećavali imovinu

Sudija Engoron rekao da je Donald Tramp lažnim finansijskim izvještajima čitavu deceniju obmanjivao banke i osiguravajuće kuće

Njujorški sudija proglasio je Donalda Trampa i njegove sinove odgovornima za prevaru, rekavši da su Trampovi davali lažne finansijske izveštaje otprilike deceniju.

Sudija države Njujork doneo je djelimičnu presudu po kratkom postupku njujorškom državnom tužiocu Leticiji Džejms u građanskom postupku protiv Donalda Trampa, piše Gardijan.

Sudija Artur F. Engoron utvrdio je da je Tramp godinama vršio prevaru dok je gradio svoje carstvo nekretnina i da su bivši predsjednik i njegova kompanija obmanjivali banke, osiguravajuće kuće i druge tako što su masovno precjenjivali njegovu imovinu i preuveličavali njegovu neto vrijednost na papirima korišćenim za sklapanje poslova i obezbjeđivanje finansiranje, prenosi AP.

Osim pukog hvalisanja svojim bogatstvom Tramp, njegova kompanija i ključni rukovodioci su više puta lagali o njima u njegovim godišnjim finansijskim izvještajima, ubirajući nagrade kao što su povoljni uslovi kredita i niže premije osiguranja, otkrio je sudija Engoron.

- Ta taktika je prešla sve granice i prekršila zakon - naveo je sudija u svojoj presudi.

Odluka sudije Engorona prethodi suđenju koje je zakazano za ponedeljak. Džejms, demokrata, tužio je Trampa i njegove odrasle sinove prošle godine, navodeći široko rasprostranjenu prevaru povezanu sa Trampovom organizacijom i tražeći 250 miliona dolara i profesionalne sankcije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. decembar 2023 02:10