Полиција страна, страна полиција / - Портал Дан
30/05/2022 u 22:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сукоб демонстраната и полициjе у Jеревану

Jош jедном вас позивамо да током jавних акциjа покажете исклjучиво законито понашање, да се повинуjете законитим захтjевима полициjских службеника - наведено jе у саопштењу полициjе

Jерменска полициjа сукобила се данас са демонстрантима коjи су протестовали у Jеревану против премиjера Никола Пашињана и блокираjући владине зграде и затвараjући путеве и метро.

Полициjа jе саопштила да се група људи испред зграде владе сукобила са полицаjцима и позвала демонстранте да поштуjу закон.

- Jош jедном вас позивамо да током jавних акциjа покажете искључиво законито понашање, да се повинуjете законитим захтjевима полициjских службеника - наведено jе у саопштењу полициjе, преноси Тањуг.

Притисак на премиjера Пашињана повећан jе откако се он приближио нормализациjи односа са Азербеjџаном, коjи jе побиjедио Jермениjу у шестонедjељном рату 2020.

Рат, коjи се водио око статуса енклаве Нагорно-Карабаха завршио се мировним споразумом уз посредовање Русиjе, а довео jе до значаjног губитка териториjе Jермениjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 19:16