/ - ILUSTRACIJA YOUTUBE
13/11/2021 u 20:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сукоб затвореника: Погинуло најмање 58 особа у борби за нарко-тржиште

Ново насиље долази у тренутку када је предсједник Еквадора прогласио ванредно стање у тој земљи у циљу сузбијања кријумчарења и употребе дроге

У сукобима банди у највећем затвору Литорал током ноћи је убијено најмање 58 затвореника, а још десетак је повређено, саопштила је данас влада Еквадора, пише Блиц.

У саопштењу се наводи да је полиција јутрос са јаким снагама заузела овај притворски центар како би преузела контролу над ситуацијом, а влада је за насиље окривила сукобе између нарко група које се боре за превалст у затвору.

Становници који живе у близини затвора у приобалном граду Гвајакилу пријавили су да се сатима чула непрекидна пуцњава и експлозије које су долазиле из објекта, а у полицијском извјештају наводи се да је поред 58 убијених, 12 затвореника повријеђено и да су заплијењени експлозив и оружје.

Ново насиље долази у тренутку када је предсједник Еквадора Гиљермо Ласо прогласио средином октобра ванредно стање у тој земљи у трајању од 60 дана у циљу сузбијања кријумчарења и употребе дроге, пошто је само у овој години у земљи одузето 147 тона наркотика.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 03:31