/ - PHOTO BY GRANT DURR ON UNSPLASH, ilustracija
13/11/2021 u 14:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Супруга турског опозиционара осуђена на 2,5 година затвора

Њен супруг Селахатин Демирташ, бивши лидер прокурдске партије и један од најпознатијих турских политичара, у затвору је скоро пет година због оптужби за тероризам које негира

Супруга истакнутог турског опозиционара Селахатина Демирташа, Башак, осуђена је на двије и по године затвора, након што је утврђено да је дала нетачне информације о датуму у љекарском извјештају, навели су њени адвокати у саопштењу, преноси Nova S.

Адвокати Башак Демирташ (44) рекли су да је осуђена због погрешног датума на медицинском извјештају који је издао љекар у југоисточној провинцији Дијарбакир 2015. године, који је она предала свом послодавцу док је била на боловању.

Њен супруг Селахатин Демирташ, бивши лидер прокурдске партије и један од најпознатијих турских политичара, у затвору је скоро пет година због оптужби за тероризам које негира.

Извјестилац Европског парламента за Турску, Начо Санчез Амор, изјавио је да пресуда Демирташовој изгледа као политичка пресуда.

Амор је написао на Твитеру да је двије и по године затвора због пуке чиновничке грешке у вези са медицинским картоном ужасавајуће и како се чини мимо здравог разума.

-Изгледа као политичка. То показује забрињавајуће стање турског правосуђа- истакао је он.

Башак Демирташ је на слободи током процеса жалбе на пресуду, који би могао да потраје више од годину дана.

Њени адвокати су рекли да је дошло до грешке у евиденцији која је могла бити исправљена увидом у регистар пријаве пацијената у локалном Дому здравља и додали да ће се жалити на пресуду.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 20:54