КОРОНА ВИРУС, ИЛУСТРАЦИЈА / - ФОТО: UNSPLASH
12/01/2022 u 17:35 h
Marija TomićMarija Tomić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Швајцарска скраћује карантин на пет дана због таласа омикрона

Званичници се боје да би пандемијски талас могао да преоптерети здравствени систем у земљи у којој су двије трећине становника два пута вакцинисане, а 30 одсто је примило и бустер дозу

Швајцарска ће преполовити трајање карантина на пет дана како би помогла привреди да се носи са пандемијским таласом узрокованим омикрон варијантом коронавируса, објавила је швајцарска влада.

Здравствене власти одобриле су то у уторак, у тренутку када се десетине хиљада људи сваког дана заразе том јако заразном варијантом вируса.

Званичници се боје да би пандемијски талас могао да преоптерети здравствени систем у земљи у којој су двије трећине становника два пута вакцинисане, а 30 одсто је примило и бустер дозу.

Влада је предложила и да се до краја марта продуже ограничења за јавни живот построжена прошли мјесец и увођење обвезне вакцинације, као у сусједној Аустрији.

- Епидемиолошка ситуација је критична и тешко ју је процијенити - саопштила је влада, јављају агенције, преносе медији.

Влада очекује повећање броја хоспитализованих због јако великог броја заражених премда изгледа да је омикрон варијанта мање опасна. У сриједу је потврђено 32.881 новозаражених.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 11:31