Владимир Путин / - SHUTTERSTOCK
26/05/2022 u 10:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Све више се шушка о крају Путинове владавине: Ево ко су могући насљедници

Извори блиски Путиновој администрацији кажу да се “све више расправља о будућности земље без Путина” те да се иза кулиса у Кремљу воде и разговори о потенцијалним насљедницима

Усљед све чешћих гласина о неуспјеху руске војске у Украјини, независна руска истраживачка станица Медуза објавила је извјештај о наводном разочарању елите у вођство Владимира Путина због чега се сада разматрају његови потенцијални насљедници, преноси N1.

Медуза цитира изворе за које каже да су блиски Кремљу и који тврде да је “међу онима за и против рата све веће незадовољство предсједником Путином”. Они који су досад подржавали инвазију наводно су незадовољни недостатком напретка и траже “строжи” приступ.

Медуза наводи како су многи важни пословни људи и чланови владе незадовољни што је Путин покренуо рат не размишљајући о посљедицама које ће санкције Запада имати на земљу.

Извори блиски Путиновој администрацији кажу да се “све више расправља о будућности земље без Путина” те да се иза кулиса у Кремљу воде и разговори о потенцијалним насљедницима.

Могући насљедници

Сугерише се да се као потенцијални насљедници спомињу градоначелник Москве Сергеј Собјањин, истакнути Путинов савезник и бивши предсједник Дмитриј Медведев те први замјеник шефа предсједничке администрације Сергеј Киријенко.

У извјештају се тврди да засад не постоје планови да се свргне предсједник или да се спрема завјера, али “постоји жеља да у прилично догледној будућности Путин више не буде на челу државе-преноси Nova.rs.

-Предсједник је забрљао, али се све може поправити – некако се договорити са Западом и Украјином”, рекао је један саговорник за Медузу.

Ипак, Медуза додаје како њени извори наглашавају да “сви на власти разумију да Путин може отићи само ако му се здравље озбиљно погорша”, што значи да се тренутно “незадовољство високих званичника не огледа ни у чему – осим у међусобним разговорима”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:16