Novo oružje kupljeno za kosovsku policiju / - XHELAL SVEçLA/FB
12/01/2024 u 21:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Svečlja: Sve policijske patrole na Kosovu biće opremljene dugim cijevima

Svečlja nije precizirao koliko je pušaka kupljeno za policijske patrole, već se samo zahvalio Hrvatskoj "na bliskoj i korektnoj saradnji sa institucijama Republike Kosovo"

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja izjavio je da će sve policijske patrole biti opremljene dugim cijevima.

- Kupovinom ovog oružja za sve policijske patrole širom Kosova povećava se efikasnost u borbi protiv kriminala, što omogućava bezbjednije okruženje, mirniji javni red i više bezbjednosti za naše policajce, napisao je Svečlja na Fejsbuku, prenosi RSE.

Svečlja nije precizirao koliko je pušaka kupljeno za policijske patrole, već se samo zahvalio Hrvatskoj "na bliskoj i korektnoj saradnji sa institucijama Republike Kosovo".

Budžet Ministarstva unutrašnjih poslova za ovu godinu je najveći u poslednjih nekoliko godina i iznosi više od 216 miliona eura.

Policija Kosova je formirana prije 24 godine i broji više od 9.000 pripadnika različitih činova. Policija je prvi bezbjednosni odgovor na Kosovu, a zatim dolaze misija Evropske unije za vladavinu prava (EULEX) i mirovna misija NATO-a na Kosovu, KFOR.

KFOR obezbjeđuje granice Kosova sa Srbijom, dok je kosovska policija odgovorna za ostatak granične linije.

Ova kupovina pušaka za policajce dolazi dan nakon što je objavljeno da su SAD odobrile zahtjev Kosova za kupovinu 246 protivtenkovskih sistema američke proizvodnje Javelin za Kosovske bezbjednosne snage.

Da bi proces kupovine ovog raketnog sistema bio okončan, neophodno je da dobije i saglasnost američkog Kongresa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. jun 2024 13:13