Photo by JC Gellidon on Unsplash
09/08/2021 u 13:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сви грађани Вухана поново тестирани како би се спријечила нове епидемија

У Кини, која не класифицира асимптоматске случајеве, забиљежено је 93.826 случајева заразе те 4.636 смртних

Кинески град Вухан поново је на коронавирус тестирао своје становништво осим дјеце млађе од шест година и особа које су отишле на одморе, преноси  Клиџ.ба.

Ново тестирање на коронавирус обављено је како би се спријечила нове епидемија у метрополи одакле је све и кренуло. Масовно тестирање је почело у уторак, а откривено је неколико локално пренесених случајева заразе. Ово је први пут да је зараза коронаиврусом потврђена у граду од јуна 2020. године.

-Армија" од 28.000 медициниара је тестирала 11,28 милиона становника на 2.800 локација успостављених широм града. асве је завршено у суботу.

На коронавирус је било позитивно 78 људи, укључујући 41 локално пренесени асимптоматски случај. Међутим, већина заражених су особе које су већ биле у карантину након претходних контаката са зараженим особама. Само девет случајева је откривено током тестирања становника стамбених блокова, а чак и они су наводно изолирани у својим затвореним заједницама.

У цијелој кини је 8. аугуста потврђено само 125 нових случајева заразе, а већина кластера се односи на Делта варијанту коронавируса.

У Кини, која не класифицира асимптоматске случајеве, забиљежено је 93.826 случајева заразе те 4.636 смртних случајева.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 14:33