Застава Мјанмара, илустрација / - Википедиа
12/10/2021 u 17:56 h
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Свргнути предсједник Мјанмара тврди да га је војска натјерала на оставку

Свједочење Вина Мjинта, је његово прво jавно обраћање откако jе свргнут с власти, супротно jе тврдњама воjске да се ниjе догодио воjни пуч и да jе пренос власти на воjне генерале урађен законски

Свргнути предсjедник Мjанмара Вин Мjинт свjедочио jе да га jе воjска приморавала да се одрекне власти приjе воjног пуча 1. фебруара, преноси Б92.

Он је истакао да му jе пријетила да би могао да има озбиљне проблеме уколико одбиjе, изjавио jе његов адвокат.

Свједочење Вина Мjинта, је његово прво jавно обраћање откако jе свргнут с власти, супротно jе тврдњама воjске да се ниjе догодио воjни пуч и да jе пренос власти на воjне генерале урађен законски.

Са свргнутим предсједником свједочила је и Аунг Сан Су Чи, премиjерка Мjанмара коjа jе била на функциjи прије пуча.

Они су свједоцили пред судом по неколико тачака оптужби, коjе су произашле из писама на коjима су у потпису била њихова имена, а послата су страним амбасадима с апелом да не признаjу хунту.

Мjинт jе истакао да му је високи воjни званичник пришао 1. фебруара и рекао да поднесе оставку и да jе образложи лошим здравственим стањем.

– Предсједник jе одбио њихов захтјев рекавши да jе у добром здравственом стању. Воjска га jе упозорила да би одбиjање да поднесе оставку могло да му направи много проблема, али им jе предсједник рекао да би радиjе умро него пристао на њихове захтјеве – рекао jе адвокат одбране.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 00:10