Tedros Adhanom Gebrejesus / - SHUTTERSTOCK
27/12/2023 u 22:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

SZO poziva na ublažavanje opasnosti u Gazi

Moje kolege su takođe direktno i lično pogođene sukobom, baš kao i svi u Gazi, a ja i dalje dobijam srceparajuće vijesti o gubitku članova porodice naših zaposlenih u enklavi, navodi Gebrejesus

Generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Gebrejesus ponovio je danas pozive međunarodnoj zajednici da preduzmu hitne korake za ublažavanje ozbiljne opasnosti s kojom se suočava narod Gaze.

On je istakao da je bezbjednost osoblja SZO i kontinuitet operacija zavise od toga da li će više hrane odmah da stigne u čitavu Gazu.

- Moje kolege su takođe direktno i lično pogođene sukobom, baš kao i svi u Gazi, a ja i dalje dobijam srceparajuće vijesti o gubitku članova porodice naših zaposlenih u enklavi - navodi Gebrejesus.

SZO je saopštila da su njeni timovi preduzeli misije "visokog rizika" da isporuče neophodne zalihe bolnicama u sjevernoj i južnoj Gazi, uključujući bolnicu El Šifa i palestinsko društvo Crvenog polumjeseca El Amal.

- Tokom svojih misija, osoblje SZO bilo je svjedok intenzivnih neprijateljstava u njihovoj blizini, velikog broja pacijenata i prenatrpanosti, čiji su uzrok ljudi raseljeni zbog sukoba koji su tražili utočište - navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 14:58