Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
21/04/2023 u 20:40 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SZO: U borbama u Sudanu poginulo 413 osoba

Ona je, na konferenciji za novinare, rekla da je potvrđeno 11 napada na zdravstvene ustanove, prenosi Al džazira Balkans

U borbama u Sudanu poginulo je 413 osoba, a 3.551 je povrijeđena, saopštila je portparolka Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) Margaret Haris, prenosi MINA.

Ona je, na konferenciji za novinare, rekla da je potvrđeno 11 napada na zdravstvene ustanove, prenosi Al džazira Balkans.

Borbe su izbile prošle subote između sudanskih oružanih snaga i paravojnih Snaga za brzu podršku (RSF) u glavnom gradu Kartumu i njegovoj okolini.

Prema podacima Ministarstva zdravlja u Sudanu, broj zdravstvenih ustanova koje su prestale s radom je 20, dok je još 12 u opasnosti da prestane da pruža zdravstvene usluge.

Portparol UNICEF-a Džejms Elder, na istoj konferenciji za novinare, rekao je da borbe, kao i uvijek, imaju razorne posljedice po djecu.

-Sada imamo izvještaje o najmanje devetoro ubijene djece i najmanje 50 povrijeđenih. Ti brojevi će rasti sve dok se borbe budu nastavile- kazao je Elder.

On je naveo da je veliki broj ljudi zarobljen i da nemaju pristup struji.

-Oni se plaše da će ostati bez hrane, vode i lijekova- rekao je Elder.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 01:04