/ - PHOTO BY GANI NURHAKIM ON UNSPLASH
24/11/2021 u 10:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СЗО упозорава: До марта у Европи можда и више од два милиона жртава

Истовремено, СЗО упозорава на "висок или екстремни притисак" којем ће до марта 2022. године бити изложена одељења интензивне његе у 49 земаља и поручује да је ковид-19 главни узрок смрти у Европи

До марта 2022. године би у Европи и неким дјеловима Азије од ковид-19 могло да умре још 700.000 људи, упозорила је Свјетска здравствена организација (СЗО).

Број умрлих већ је премашио бројку од 1,5 милиона у 53 земље које СЗО назива европским регионом.

Европа се суочава са порастом броја нових ковид случајева, што је навело Аустрију да поново уведе карантин, а друге државе да размотре нове мјере.

Бројне земље - укључујући Француску, Њемачку и Грчку - ускоро би могле да уведу интензивнију кампању за вакцинацију, иако се у неколико држава жестоко протестује против нових мјера, а у Холандији је током претходних неколико дана било и уличних нереда због поновног увођења дјелимичног локдауна, преноси BBC.

Истовремено, СЗО упозорава на "висок или екстремни притисак" којем ће до марта 2022. године бити изложена одељења интензивне његе у 49 земаља и поручује да је ковид-19 главни узрок смрти у Европи.

-На основу тренутних трендова се мосже предвидјети да ће кумулативни број пријављених смртних случајева премашити бројку од 2,2 милиона до прољећа следеће године- саопштено је јуче из СЗО.

Број потврђених смртних случајева повезаних са корона вирусом недавно се удвостручио на скоро 4.200 дневно, а само је у Русији дневни број смртних случајева недавно премашио 1.200, истиче се у саопштењу СЗО и подсјећа да су велики број невакцинисаних и преваленција дјелта варијанте у неким земљама били кључни фактори за пораст броја новозаражених и брже ширење вируса у Европи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 20:16