Таџ Махал / - фото: Википедија
16/06/2021 u 18:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Таџ Махал поново отворен за туристе

Током посjете туристи ће поштовати мjеру физичке дистанце, носити маске, броj посjетитеља ће бити ограничен, а мjериће им се и тjелесна температура

Током посjете туристи ће поштовати мjеру физичке дистанце, носити маске, а броj посjетитеља ће бити ограничен.

Након два мjесеца поново jе отворен хисториjски архитектонски споменик Таџ Махал, коjи jе затворен у оквиру мjера борбе против ширења пандемиjе, преноси Дневни Аваз.ба.

Таџ Махал jе jедна од наjпознатиjих туристичких дестинациjа у Индиjи коjу jе до пандемиjе дневно посjећивало у просjеку око 70.000 туриста. Поново jе отворен након што jе почео опадати броj случаjева заразе коронавирусом.

Током посjете туристи ће поштовати мjеру физичке дистанце, носити маске, броj посjетитеља ће бити ограничен, а мjериће им се и тjелесна температура.

У граду Агри, у коjем се налази Таџ Махал, у априлу jе у у jедном дану регистровано 500 заражених, а сада таj броj износи 10.

Jедно од седам свjетских чуда и споменик УНЕСЦО-а Таџ Махал затворен jе и у марту прошле године у оквиру рестриктивних мjера против пандемиjе коронавируса. Био jе затворен пола године, што jе наjдужи период у коjем jе био затворен, jош од 70-их година прошлог виjека. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 10:33