”Tajm” objavio spisak najboljih destinacija na svijetu / - FOTO: SHUTTERSTOCK
20/03/2023 u 13:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

„Tajm“ objavio spisak najboljih destinacija na svijetu

Na listi je ukupno 50 mjesta

Putovanja su ponovo u punom zamahu 2023. godine, a Tajm (Time) je želio da predstavi mjesta koja nude nova i uzbudljiva iskustva. Sastavio je listu od 50 najsjajnijih mjesta na svijetu za 2023. i zanimljivo je da se među njima ovog puta iz naših krajeva nisu našli ni aduti s jadranskog primorja, ni najjeftinije vikend destinacije u Evropi.

Među najbolje destinacije svijeta Tajm je uvrstio Budimpeštu, kao grad u kojem se „stvara istorija“, i Temišvar – kroz proslavu kulture.

Budimpešta definitivno nije nova atrakcija za evropske putnike, a nedeljnik navodi da mađarska prestonica ove godine obilježava 150 godina od ujedinjenja Budima, Pešte i Obuda, tri nekadašnja naselja duž Dunava. Napominje da će se Lančani most ponovo otvoriti za pješake na jesen nakon više od dvije godine renoviranja i da će učesnici Budimpeštanskog maratona trčati pored i ispod znamenitog mosta u oktobru, a najavljuje i otvaranje potpuno novog Etnografskog muzeja, Kuće mađarske muzike, koju je dizajnirao japanski arhitekta Sou Fudžimoto i Mađarske državne opere.

Kad je o Temišvaru riječ, posebno skreće pažnju na kitnjastu arhitekturu i multietničku strukturu koja se ogleda i u njegovoj kuhinji.

„Nakon remonta kanala Begej, Temišvar je ponovo otvoren za šetnju i plovidbu, a posvećen je održivosti, uvođenju novih električnih autobusa, dodatnih stanica za punjenje i uspostavljanje najvećeg šumskog parka u zemlji“, navodi se u članku Tajma o tom gradu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. maj 2023 07:02