Владимир Путин / - Скриншат
28/02/2022 u 11:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Тајмс: Путин шаље 400 плаћеника у Кијев да убију Зеленског?

Вагнер група је приватна милиција која је, према писању Тајмса, добила наредбу од Владимира Путина да убије Зеленског и још 23 службеника украјинске владе

Британски The Times објавио је како руски предсједник Владимир Путин шаље скупину од 400 плаћеника из тзв. Вагнер група (Wagner Grupe) да убију украјинског предсједника Володимира Зеленског.

Вагнер група је приватна милиција која је, према писању Тајмса, добила наредбу од Владимира Путина да убије Зеленског и још 23 службеника украјинске владе, што би Москви олакшало да преузму контролу над Украјином.

Ради се о групи високоувјежбаних плаћеника под контролом Јевгенија Пригожина, блиског савезника руског предсједника којег често називају "Путинови кухаром". Наводно су стигли прије пет недјеља ие им је за атентат на Зеленског понуђен огроман новац.

Желе убити и браћу Кличко?

Тајмс наводи како се за мисију још увијек чека зелено свјетло Москве. На попису особа које требају убити се, уз Зеленског, налазе се и украјински премијер, цијела влада, градоначелник Кијева Виталиј Кличко и његов брат Владимир. О њиховим плановима су, наводи Тајмс, у суботу ујутро обавијештени високи службеници украјинске владе.

Управо због тога је у Кијеву, наводи Тајмс, проглашен "тврди" полицијски сат који је трајао 36 сати. Грађанима је речено да остану у кућама како би војска могла "прочешљати" улице Кијева у потрази за руским диверзантима.

Плаћеници наводно прате Зеленског и његове колеге путем њихових мобилних телефона, те тврде да знају гдје се налазе у било којем тренутку. Други извор Тајмсу је казао да је мисија убиства Зеленског засад паузирана, барем док Русија одржава преговоре с Украјином.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 03:29