Нафта се излила у море / - принтскрин Јутјуб
18/01/2022 u 06:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Таласи на Пацифику проузроковали изливање нафте у Перуу

Плаже у угроженом подручjу затворене су за jавност

Необично високи таласи на Пацифику коjи се приписуjу ерупциjи подводног вулкана недалеко од острва Тонга изазвали су изливање нафте дуж обала Перуа, али власти у Лими су саопштиле да jе акцидент стављен под контролу у року од неколико сати, као и да jе у току акциjа чишћења у угоженом подручjу.

Перуански институт за цивилну одбрану jе у саопштењу за jавност потврдио да су у недјељу, док jе вршен утовар нафте на танкер из рафинериjе Ла Пампиља на обали Пацифика, снажни таласи помјерили брод и изазвали изливање горива, пренио jе Роjтерс.

Власти у Перуу нису саопштиле колико jе галона просуто, већ су само обавијестиле jавност да су локалне и савезне власти ангажоване на чишћењу угроженог дијела обале.

Рафинериjа Ла Пампиља, у провинциjи Каљао у близини Лиме, главног града Перуа, припада шпанскоj нафтноj компаниjи Репсол и сматра се главним погоном за прераду нафте у тоj латиноамеричкоj земљи.

По наређењу локалних власти од недјеље су плаже у угроженом подручjу затворене за jавност.

Суботња ерупциjа подморског вулкана код острва Тонга изазвала jе таласе коjи су се ширили Пацификом, због чега су се у Перуу удавиле двије особе, а било jе и извјештаjа о мањим материjалним штетама причињеним на териториjама од Новог Зеланда до Санта Круза у Калифорниjи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 14:37