Teksas, tenkovi Nacionalne garde / - X/ Printskrin
27/01/2024 u 21:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Teksas izveo tenkove na granicu, farmeri pokrenuli patriotski konvoj

Guverner Teksasa izjavio da je spreman za sukob sa saveznim vlastima koje su naredile demontažu barijera duž državnog dijela granice SAD sa Meksikom

Guverner američke države Teksas Greg Abot odobrio je raspoređivanje vojnih tenkova Nacionalne garde Teksasa na južnoj granici.

Izjavio je i da je spreman za sukob sa saveznim vlastima oko pravnog spora koji se tiče demontaže barijera duž državnog dijela granice SAD sa Meksikom.

- U malo vjerovatnom slučaju da se to desi, spremni smo da uradimo ono što smo radili poslednjih mjesec dana, a to je izgradnja barijera - izjavio je Abot u intervju sa poznatim TV novinarom Takerom Karlsonom, na pitanje o mogućnosti da savezna vlada preuzme Nacionalnu gardu Teksasa.

U ponedjeljak je Vrhovni sud SAD izdao privremenu naredbu kojom se agentima federalne granične patrole dozvoljava da uklone fizičke granične barijere koje je postavio Teksas. 

Međutim, Abot tvrdi da Teksas ima ustavna ovlašćenja da zaštiti svoje granice, zbog neuspjeha savezne vlade da se pozabavi prilivom ilegalnih migranata u Sjedinjene Američke Države.

Inače, ranije danas, iz Sindikata graničnih patrola saopšteno je da njegovi federalni agenti neće hapsiti pripadnike Nacionalne garde Teksasa zbog poštovanja njihovih zakonskih naređenja. Agenti granične patrole cijene i poštuju akcije Teksasa, navodi se u saopštenju.

U međuvremenu, gnijev građana zbog odluke Vzhovnog suda sve je vidljiviji.

U znak podrške vlastima Teksasa pokrenut je veliki patriotski kovoj.

Protiv odluka Bajdenove administracije ustali su tamošnji farmeri, zahtevajući zaštitu južne granice.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:19