Нападач је у уторак убио 19 дјеце и двије наставнице / фото: UNSPLASH
28/05/2022 u 08:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тексашка полиција донијела погрешну одлуку током пуцњаве у школи

Нападач је лутао испред школе 12 минута прије него што је ушао, и притом му се нико није супротставио, што је контрадикторно претходним саопштењима у којима је речено да је један полицајац интервенисао и пуцао

Тексашка полиција је донијела погрешну одлуку током пуцњаве у школи у Јувалдеу када је убијено 19 ученика и два наставника, казао је пуковник Стевен МцЦраw наводећи да је полиција каснила у одлуци да крене на нападача.

McCraw је на конференцији за медије казао да полицајци нијесу ушли у школу јер су мислили да нападач, након што се забарикадирао у учионици, не представљајући претњу за дјецу.

Он је потврдио како је полицији требало 40 минута да уђе у школу и учионицу у којој се догодила пуцњава, додајући да су ученици, који су се још налазили у школи, више пута звали полицију.

Нападач је лутао испред школе 12 минута прије него што је ушао, и притом му се нико није супротставио, што је контрадикторно претходним саопштењима у којима је речено да је један полицајац интервенисао и пуцао.

Нападач је у уторак убио 19 дјеце и двије наставнице, а потом га је полиција елиминисала 90 минута након што је ушао у школу, преноси Радио Слободна Европа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 18:45