FOTO: PRINTSCREEN/TWITTER
09/09/2021 u 16:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тетово: Болничко одјељење које је изгорјело у пожару било од пластике

Министарство здравства је затражило “брзу и дјелотворну истрагу” о узроцима експлозије, напомињући да није било грешке у изградњи новог одјељења за ковид-19

Државно тужилаштво је наредило здравственим службама да обаве обдукцију 14 жртава пожара у Тетову , додајући да ће се морати направити ДНК анализа како би се неке жртве могле идентификовати, преноси Index.hr.

-Истражујемо да видимо има ли још мртвих- саопштили су, додајући да “нико од здравственог особља није међу погинулима”.

Министарство здравства је затражило “брзу и дјелотворну истрагу” о узроцима експлозије, напомињући да није било грешке у изградњи новог одјељења за ковид-19.

Засад се не зна колико је пацијената било смјештено на одјељењу у којему је било 35 постеља.

-Пожар је био страшан јер је болнички модул углавном од пластике-рекао је замјеник бригадира ватрогасне службе у Тетову Сашо Трајчевски за локалну телевизију.

Сјеверна Македонија је у четвртак прогласила тродневну жалост, дан након експлозије након које је букнуо страшан пожар који је уништио одјељење за болеснике обољеле од цовида-19, при чему је најмање 14 људи изгубило живот у земљи коју је пандемија коронавируса тешко погодила.

-Људи су викали унутра”, рекао је Сабедин Елмази, становник Тетова, сиромашнога града на сјеверозападу земље, гдје се у сриједу увече догодила ова трагедија. “Ватра је била свуда около- рекао је, још увијек под утиском катастрофе.

Премијер Зоран Заев је рекао да је то “велика трагедија” и изразио је жаљење због “великог броја изгубљених живота”. Најавио је истрагу о узроцима несреће која се догодила на дан када бивша југословенска република слави 30. годишњицу независности.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:32