Toyota, logo / - FOTO: UNSPLASH
07/01/2024 u 17:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tojota ponovno pokreće fabrike vozila u Japanu

Predsjednik Tojote Koji Sato rekao je u petak da kompanija nastoji da razumije situaciju u lancu snabdijevanja nakon što su dobavljači Aisin i Sumitomo Electric pretrpjeli štetu od potresa

Tojota Motor ponovo će sjutra pokrenuti japanske fabrike vozila, ali će, s obzirom na uticaj potresa za Novu godinu, zasebno odlučiti o radu od 15. januara.

Dok se nastavljaju naknadni potresi od potresa magnitude 7,6 koji je opustošio zapadnu obalu Japana, a mnogi od njenih dobavljača i njihovih podružnica nalaze se u pogođenim područjima, Tojota je u saopštenju za javnost u nedjelju rekla da će koristiti dijelove na zalihama izvan tih područja.

Predsjednik Tojote Koji Sato rekao je u petak da kompanija nastoji da razumije situaciju u lancu snabdijevanja nakon što su dobavljači Aisin i Sumitomo Electric pretrpjeli štetu od potresa.

U petak je oko 80 odsto od 200 kompanija s pogonima u područjima pogođenim potresom nastavilo proizvodnju ili će uskoro nastaviti, rekao je u petak ministar industrije Ken Saito.

Potvrđeno je da je više od 100 ljudi mrtvo, a više od 200 još se vodi kao nestalo nakon potresa koji je pogodio poluostrvo Noto, na obali sjeverozapadno od Tokija.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
TOJOTAJAPANFABRIKA
28. april 2024 23:40