/ - Фото: ЕМСЦ
27/01/2022 u 20:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тонгу погодио земљотрес јачине 6,2 по Рихтеру

Раније овог мјесеца, Тонгу је погодила снажна подводна вулканска ерупција и цунами. Ерупција је изазвала узбуну за цунами за вец́и дио западне обале САД, Хаваја и Аљаске

Тонгу је погодио потрес магнитуде 6,2, само неколико недјеља након разорне вулканске ерупције и цунамија, јављају агенције рпеносе емдији, преноси Nova S.

Земљотрес се догодио 219 километара западно-сјеверозападно од Пангаија у Тонги, саопштио је Геолошки институт Сједињених Држава а епицентар је био на дубини од 14,5 километара.

Нема информација о штети од земљотреса, а комуникације у регији и даље су озбиљно поремећене након што је недавна ерупција вулкана прекинула подводни интернетски кабл који се још увијек поправља.

Међутим, Национална метеоролошка служба смјештена у оближњој Америчкој Самои рекла је да није дошло до цунамија, што значи да штета вјероватно неће бити велика, пише Даилy Маил.

Раније овог мјесеца, Тонгу је погодила снажна подводна вулканска ерупција и цунами. Ерупција је изазвала узбуну за цунами за вец́и дио западне обале САД, Хаваја и Аљаске.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 01:08