Бродолом, Илустрација / Фото: UNSPLASH
29/05/2022 u 09:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Трага се за 25 људи несталих у потопљеном теретном броду

Укупно 42 људи било је на броду када је потонуо по лошем времену у четвртак ујутро на путу од Макасара до острва Калмас, рекао је Џунаиди, шеф агенције за потрагу и спасавање провинције

Спасиоци трагају за 25 људи несталих послије потапања теретног брода у Макасарском мореузу у индонежанској провинцији Јужни Сулавези, јавили су званичници.

Укупно 42 људи било је на броду када је потонуо по лошем времену у четвртак ујутро на путу од Макасара до острва Калмас, рекао је Џунаиди, шеф агенције за потрагу и спасавање провинције.

Спасено је 17 особа, а неке су спасла два тегљача која су била у мору у вријеме несреће.

Џунаиди, који се као многи Индонежани помиње под само једним именом, рекао је да је агенција за потрагу и спасавање јуче добила нове информације о мјесту гдје је брод потонуо и послала тимове у ту област.

Два моторна чамца и један чамац за потрагу као и локални рибарски чамци и хеликоптери индонежанских ваздухопловних снага учествују у потрази за несталим путницима.

Прво се мислило да је потопљени брод био трајект, али су званичници касније разјаснили да се ради о теретном броду који је носио материјал за градњу, а на њему је било шест чланова посаде и 36 путника који су тражили превоз.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 20:51