Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
26/12/2022 u 20:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tragedija u Kanadi: Autobus sletio sa puta na Badnje veče, poginule četiri osobe

Komercijalni putnički autobus vozio je u smjeru zapada autoputem kada je izletio sa puta i prevrnuo se na bok, navodi se u saopštenju

Četiri osobe su poginule u saobraćajnoj nesreći na Badnje veče, a više od 50 ljudi je završilo u bolnicama u Britanskoj Kolumbiji, saopštile su kanadske vlasti.

- Možemo potvrditi da su četiri putnika pronađena mrtva - objavili su iz kanadske policije. Dodaju da poginuli putnici još uvijek nisu identifikovani, a uzrok nesreće se još uvijek istražuje.

Komercijalni putnički autobus vozio je u smjeru zapada autoputem kada je izletio sa puta i prevrnuo se na bok, navodi se u saopštenju.

- Uslovi na putu opisani su kao vrlo loši sa ledom i snijegom na površini puta i kišom i gradom - tvrde vlasti. Vozač autobusa sarađuje sa policijom u istrazi.

U nesreći koja se dogodila između Merita i Kelovne nisu učestvovala druga vozila. To područje se nalazi oko 100 kilometara sjeverno od kanadsko-američke granice. Tačan broj putnika koji su bili u autobusu tek treba da bude potvrđen, a mnogi od povrijeđenih prevezeni su u lokalne bolnice prije nego što je policija uspjela da ih identifikuje na mjestu događaja, piše CNN.

Lokalne zdravstvene vlasti su potvrdile da su medicinski timovi u tri bolnice liječili najmanje 53 osobe nakon nesreće. Kasno u subotu je objavljeno da je incident na autoputu 97C izazvao reakciju "narandžaste šifre", što je bolnička oznaka koja se koristi za katastrofe ili događaje masovne nesreće.

(Telegraf)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 06:27