foto: Ilustracija / - FOTO: ILUSTRACIJA
24/05/2022 u 09:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Трагедија у Мјанмару: Преврнуо се брод са 90 људи, више од 50 нестало

Више од 20 прежјивелих су притвориле власти Мјанмара, објавио је Радио Фри Азија, цитирајући становнике обласке области Шве Таунг Јан

Десетине избјеглица Рохингја проглашено је мртвим или несталим након што се брод са око 90 људи, међу којима је било и дјеце, преврнуо и потонуо због лошег времена недалеко од обале Мјанмара током викенда, саопштили су локални медији.

Више од 20 преживјелих су притвориле власти Мјанмара, објавио је Радио Фри Азија, цитирајући становнике обласке области Шве Таунг Јан.

Према преживјелима, брод, који је ишао ка Малезији, наишао је на проблем са невременом послије неколико дана након што је испловио из места Ситве у Мјанмару 19. маја.

Досад је пронађено 14 тијела, али и даље се више од 50 људи води као нестало.

У Мјанмару је остало око 600.000 Рохингја муслимана, у земљи која је углавном будистичка, са дугом историјом војне владавине.

Више од 730.000 Рохингја су пребјегли у Бангладеш 2017. године, како би се избјегли прогон војске, за коју истражитељи УН кажу да је спроведен са "геноцидном намјером" и да је укључивао масовна убиства и силовања.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 01:29