Donald Tramp / - SCREENSHOT TWITTER
04/05/2023 u 15:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tramp: Bajden neće prisustvovati krunisanju kralja Čarlsa, nije fizički sposoban

Donald Tramp, koji se nada i u sledećoj trci za Bijelu kuću boriti sa Bajdenom 2024. godine, „iznenađen“ je Bajdenovim izostankom, što tumači kao veliki „manjak poštovanja

Bivši američki predsjednik Donald Tramp kritikovao je svog naslednika u Bijeloj kući jer neće prisustvovati krunisanju britanskog kralja Čarlsa III, za šta po njegovom mišljenju nije fizički sposoban, a on, Tramp, da je još na dužnosti, sigurno bi u subotu bio na tom događaju, rekao je u intervjuu.

- Mislim da on fizički nije sposoban za to. Mislim da je to za njega tjelesni napor, rekao je Tramp (76) u intervju za GB News objavljen u srijedu.

Tramp je to govorio u intervjuu koji je vodio Najdžel Faraž, bivši predsjednik eurofobne i antiimigrantske stranke UKIP, koji je postao televizijski voditelj.

Donald Tramp, koji se nada i u sledećoj trci za Bijelu kuću boriti sa Bajdenom 2024. godine, „iznenađen“ je Bajdenovim izostankom, što tumači kao veliki „manjak poštovanja“.

- Da sam ja u Bijeloj kući, sigurno bih došao, istakao je Tramp, koji je intervju dao na golf terenu koji poseduje u Škotskoj.

Na krunisanju u subotu, Džoa Bajdena (80) predstavljaće njegova supruga Džil.

Do danas nijedan američki predsjednik nije prisustvovao krunisanju nekog britanskog monarha, podsjetili su nedavno američki i britanski zvaničnici.

Bijela kuća je insistirala na činjenici da nedolazak Džoa Bajdena, koji se inače ponosi svojim irskim korjenima, nije „znak prezira“.

Bajden je osim toga prihvatio kraljevsku pozivnicu za državnu posjetu Ujedinjenom Kraljevstvu

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 01:26