Доналд Трамп / -SHUTTERSTOCK
16/08/2022 u 11:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tramp: FBI mi je oduzeo pasoše, mogli su da mi podmetnu šta god su htjeli

Ovo je napad na političkog protivnika na nivou koji do sada nije viđen u našoj zemlji, kazao je on

Bivši predsjednik SAD Donald Tramp kazao je juče da mu je Federalni istražni biro (FBI) oduzeo tri pasoša tokom pretresa njegovog doma u Floridi.

Tramp, koji je pretres okarakterisao kao politički progon, rekao je za Foks njuz da je FBI mogao da podmetne šta god poželi tokom pretresa.

Agenti FBI-a upali su na Trampovo imanje u Palm biču na Floridi, Mar-a-Lago, prošlog ponedjeljka.

Postupajući po širokom nalogu za pretres koji je lično izdao državni tužilac Merik Garland, agenti su uzeli oko 20 kutija predmeta iz rezidencije bivšeg predsjednika, a medijski izvještaji sugerišu da su neke od kutija sadržale povjerljiva dokumenta koja se odnose na nuklearno oružje.

Tramp je dodao da je FBI uzeo njegova tri pasoša, od kojih je jednom istekao rok.

- Ovo je napad na političkog protivnika na nivou koji do sada nije viđen u našoj zemlji. Treći svijet- naveo je on.

Oduzimanje pasoša se obično preduzima samo ako istražni organi smatraju da postoji rizik od bjekstva ili u slučaju kada je osumnjičeni optužen za krivično djelo. Iako Tramp nije optužen za krivično djelo, zapljena ovih dokumenata obično bi ukazivala na podizanje optužnice, navodi RT.

Tramp je osudio FBI, nazvavši pretres prevarom i primjerom političkog progona. Mnogi konzervativni stručnjaci i republikanski poslanici vide pretres kao pokušaj da pronađu dokaze i optuže Trampa kako bi spriječili njegov reizbor reizbor 2024. godine. 

Bivši američki predsjednik naveo je kako je FBI upao u njegovu rezidenciju i nije dozvolio njegovim advokatima da prisustvuju pretresu, kao i da kamere budu uključene.

- Upali su i uzeli šta su želeli, a mogli su i da podmetnu šta god su htjeli- rekao je Tramp za Foks njuz.

Pretres je obavljen u okviru istrage o mogućem nezakonitom uklanjanju i uništavanju dokumenata Bele kuće nakon njegovog predsjedavanja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 21:59