Donald Tramp / mreža X
24/05/2024 u 17:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Tramp: Hamasovi taoci nisu više među živima

Bivši američki predsjednik i kandidat Republikanske stranke za predstojeće predsjedničke izbore u SAD Donald Tramp izjavio je da mnogi taoci koje su pripadnici palestinske militantne rupe Hamas oteli u napadu na južni Izrael u oktobru ‘‘nisu više među živima".

On je tokom predizbornog mitinga u Bronksu govorio o međunarodnim temama, a kada je riječ o ratu u Gazi, rekao je da je ‘‘znao da se mnogi neće vratiti‘‘, kada je video-snimke kako se s taocima postupalo tokom napada Hamasa, prenosi Tajms of Izrael.

- Vidim među vama mnoge zastave Izraela. To je strašna stvar, ali moram je reći, vjerujem da mnogi taoci koje čekate, a svi ih čekaju, mnogi od njih su mrtvi. Neki će biti živi, ali mnogi su mrtvi - rekao je Tramp, i dodao da se ništa od toga ne bi dogodilo da prethodni predsjednički izbori, na kojima je izgubio od sadašnjeg predsjednika SAD Džozefa Bajdena, nisu bili ‘‘pokradeni‘‘.

On je takođe govorio i o Bajdenovim liderskim sposobnostima, navodeći da lideri Kine, Rusije, Mađarske i Sjeverne Koreje obavljaju svoje poslove ‘‘na vrhunskom nivou‘‘, za razliku od Bajdena.

Tramp je najavio i da će, ako bude izabran za svoj drugi predsjednički mandat na izborima 5. novembra, dovesti SAD u poziciju u kojoj će ih "svijet ponovo poštovati".

On se obavezao da je poboljšati saobraćajnu infrastrukturu i obnoviti "najveću ekonomiju", govoreći u njujorškoj gradskoj oblasti Bronks, gdje je tradicionalno većina glasača opredijeljena za kandidate Demokratske stranke.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. jun 2024 14:44