Доналд Трамп / - РТРС
09/11/2021 u 12:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Трамп о председничкој кандидатури: Много људи ће бити срећно

Мислим да ће много људи бити срећно због моје одлуке, и највјероватније ћу је саопштити после избора 2022. године, казао је он

Бивши амерички предсједник Доналд Трамп рекао је да ће одлуку о могућој предсједничкој кандидатури на изборима 2024. доњети пошто се заврше конгресни избори следеће године, јавља Spurnjik.rs.

Откако је напустио мјесто предсједника у јануару 2020. године, Доналд Трамп је активан у политичком животу, организује митинге, подржава републиканске кандидате за гувернере и редовно спомиње могућност да се кандидује за предсједника 2024, али још није дефинитивно саопштио одлуку да ли ће се упустити у изборну трку.

Трамп је у интервјуу за „Foks njuz“ рекао да „сигурно размишља о томе“.

-Мислим да ће много људи бити срећно због моје одлуке, и највјероватније ћу је саопштити после избора 2022. године- рекао је Трамп и додао да је то „адекватан термин“.

-Много сјајних људи, који размишљају о кандидатури, чека на моју одлуку, јер се неће кандидовати ако ја то учиним- додао је бивши амерички предсједник.

Он је објаснио да су многи његови потенцијални ривали за кандидатуру унутар Републиканске партије „веома угледни“, али, како је додао, „већина њих је рекла да се неће кандидовати ако се ја кандидујем“.

Када је у питању могући кандидат за потпредсједника, који би се заједно са њим кандидовао за изборе, Трамп је рекао да „Републиканска партија има много сјајних људи“.

На питање да ли би могао да буде гувернер Флориде Рон Десантис, Трамп је одговорио: „Он је добар човјек, али ми имамо много добрих људи“.

Када је у питању да Трампов потпредсједнички кандидат буде бивша амбасадорка у УН Ники Хејли, бивши предсједник је рекао да она „повремено скрене с пута, а онда се врати, што је фино“.

-Она је рекла да се не би кандидовала за предсједника ако се ја кандидујем, што је добар знак поштовања. Био сам веома добар према њој, мислим да је урадила одличан посао у Уједињеним нацијама-истакао је Трамп.

Подвукао је да је рано говорити о томе и поновио да „Републиканска партија има много сјајних људи“.

Трамп је и раније говорио о могућности председничке кандидатуре, па је тако у септембру такође за Фокс њуз рекао како „не види другу опцију, осим да се он кандидује“.

У прилог тој могућности говоре и последње анкете, према којима популарност америчког предсједника Џоа Бајдена пада, док републиканци вјерују да су има шансе велике да побједе на предсједничким изборима ако Трамп буде кандидат.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 09:41