Donald Tramp / - SHUTTERSTOCK
14/03/2023 u 08:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tramp optužio Bajdena: Gurnuo je Rusiju Kini u ruke, to je neprihvatljivo

Za Kinu je to bilo kao uzeti slatkiš od djeteta. Bilo je veoma jednostavno, kazao je Tramp

Bivši američki predsjednik Donald Tramp optužio je aktuelnog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Džozefa Bajdena da je svojom spoljnom politikom doveo do formiranja saveza Rusije i Kine.

- Bajdenova administracija gurnula je Rusiju pravo u ruke Kini. Ovo je neprihvatljivo. Kad dijete uči istoriju, ono shvata da nikada ne želite da se Rusija i Kina okupe i stvore savez - rekao je Tramp na okupljanju svojih pristalica u Ajovi.

On nije precizirao gdje je Bajden konkretno pogriješio, ali je bivši predsjednik ranije govorio da ne bi dozvolio sukob u Ukrajini koji, prema njegovim riječima, prijeti da preraste u Treći svjetski rat.

- Bajden je uradio upravo to. Oni sada imaju veliki lijep savez. Gurnuli su Moskvu pravo u ruke Pekingu. Za Kinu je to bilo kao uzeti slatkiš od djeteta. Bilo je veoma jednostavno - zaključio je Tramp.

Tramp planira da se 2024. godine ponovo kandiduje za predsjednika SAD.

Prethodno je, u godišnjem izvještaju obavještajnih službi Sjedinjenih Američkih Država, posvećenom glavnim prijetnjama sa kojima se zemlja suočava, precizirano da će, bez obzira na reakciju brojnih zemalja na specijalnu operaciju Rusije u Ukrajini, „Kina održati svoje diplomatske, odbrambene, ekonomske i tehnološke veze sa Rusijom kako bi nastavila da pokušava da provocira SAD“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. jun 2023 04:28