Доналд Трамп и Џо Бајден / - фото колаж
10/04/2022 u 07:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Трамп оптужио Бајдена за поскупљење гаса у САД

Трамп је оспорио омиљену тезу актуелне администрације која настоји да одговорност за инфлацију пребаци на руске власти и у званичним документима назива рекордни скок цијена горива „Путиновим растом цијена“

Бивши предсједник САД Доналд Трамп рекао је да је његов насљедник Џо Бајден „послао у рај” цијене бензина много прије догађаја у Украјини, док би под њим Америка задржала енергетску независност и претекла садашње лидере по производњи – Саудијску Арабију и Русију.

Трамп је на митингу у Сјеверној Каролини оспорио омиљену тезу актуелне администрације која настоји да одговорност за инфлацију пребаци на руске власти и у званичним документима назива рекордни скок цијена горива „Путиновим растом цијена“.

„Много прије Украјине, Бајден је својом ултраљевичарском политиком… Енергетском политиком инспирисаном социјалистичком шалом познатом као Green Nev Deal, Бајден нагло скочио цијене бензина. Вјетрењаче, вјетрењаче, желимо вјетрењаче свуда... Ако живите близу вјетрењаче, ваш дом је практично безвриједан, оне убијају све птице, уништавају пејзаж и представљају најскупљи облик енергије“, рекао је Трамп.

Он је подсјетио да је под њим галон бензина (3.785 литара) коштао мање од два долара, док је сада цијена порасла изнад четири. 

"Знаш шта сви сада говоре? Душо, хајде да узмемо мањи ауто? Не волимо више ове велике аутомобиле. Желимо што мање", рекао је Трамп.

У оквиру санкционог притиска на Русију, САД су одбиле да купују руске енергенте и покушавају да компензују последице по домаће тржиште рекордним робним интервенцијама.

"Сјећате ли се енергетске независности? Имали смо толико тога. Могли бисмо да удвостручимо Русију и Саудијску Арабију заједно за годину дана", рекао је Трамп, оптужујући Бајдена за планове да купује нафту од Ирана и Венецуеле, који су и даље под строгим санкцијама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:22